-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7906 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا غسل جنابت جنبة طهارت دارد يا جنبة روحاني؟

غسل جنابت مانند وضو هم داراي فوايد بهداشتي است، و هم از نظر اخلاقي و معنوي براي انسان سودمند است. طبق تحقيقات دانشمندان اين موضوع ثابت شده كه از جمله اموري كه مي تواند اعصاب سمپاتيك را به كار وادارد و تعادل از دست رفته را تأمين كند، تماس آب با بدن انسان است. شايد از همين رو در شرع مطهر تأكيد شده كه بر اثر تماس آب با بدن تعادل كامل در سراسر بدن بر قرار مي گردد.

در روايتي امام رضا(ع) فرمود: انّ الجنابة من كلّ جسدة فلذلك وجب عليه تطهير جسده كله؛ جنابت از تمام بدن بيرون مي آيد، از اين رو بايد تمام بدن را شست.[9]

از نظر روحي و اخلاقي و معنوي غسل نوعي عبادت و پرستش به حساب مي آيد كه اگر بدون نيت قربت و اطاعت فرمان الهي انجام گيرد، باطل است. بنابراين غسل جنابت هم شستشوي جسم است و هم به جهت لزوم قصد قربت در آن، شستشوي جان است. چنين است كه درغسل، روح به سوي خدا ومعنويت، و جسم به سوي پاكي و نشاط سوق مي يابد.[10]

اگر غسل جنابت با قصد قربت و با كيفيتي كه در توضيح المسائل آمده انجام نگيرد، فرد جنب از جنابت خارج نمي شود، گرچه صد بار خود را كاملاً شستشو دهد.

[9]وسائل الشيعه، ج 1، ص 466، حديث 1.

[10]تفسير نمونه، ج 6، ص 295.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.